Even kennismaken?

Inzicht in je onderneming met de jaarrekening

Jaarrekening, een nutteloos boekje? Dat is inderdaad wat je vaak hoort van ondernemers. Maar is dat nu ook echt zo?

Een jaarrekening geeft inzicht in de cijfers van de onderneming. Het is een rapportage die de gevoerde administratie tot een geheel vormt in een duidelijke balans en winst- en verliesrekening. De jaarrekening wordt veelal gebruikt voor beslissingen van de ondernemer (het management) om het bedrijf te sturen, de Belastingdienst, de bank, investeerders en leveranciers. CDB Accountancy & Advies helpt je graag bij het opstellen van de jaarrekening.

Jaarrekening - Entjes Administratie & Advies - 2024

Bij CDB Administratie en Advies zijn wij er voor alle ondernemers. Wij kunnen jullie helpen met de volgende rechtsvormen:

  • Eenmanszaak (ZZP en MKB)
  • Vennootschap onder firma (Vof)
  • Commanditaire vennootschap (CV)
  • Maatschap
  • Besloten vennootschap (BV)
  • Vereniging
  • Stichting

Wij begeleiden kleine startende ondernemers en wij helpen ook grote bedrijven tot:


  • Activa 6 miljoen euro
  • Omzet 15 miljoen euro
  • Aantal medewerkers 50 personen

Samenstellen jaarrekening

Verplichting

Voor ondernemers is het in principe niet verplicht om een jaarrekening op te stellen. Wel dient de administratie op juiste wijze te zijn ingericht, om inzicht te kunnen geven aan partijen zoals de Belastingdienst.

Vanuit de wet is het wel verplicht voor bepaalde rechtspersonen (zoals B.V.’s, N.V.’s en Coöperaties) om over ieder boekjaar een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. Hierdoor bestaat voor deze bedrijven wel een verplichting tot het opstellen van de jaarrekening.

Inzicht

Uiteraard kan het wel handig zijn voor iedere onderneming om een jaarrekening op te stellen, zodat de jaarrekening te allen tijde kan worden voorgedragen aan de bank of een andere instelling.

Daarbij geeft de jaarrekening een goed totaalbeeld van de cijfers over een boekjaar. Wij bespreken de jaarrekening graag persoonlijk met je door, zodat je precies weet waar je op kunt letten en waar extra kansen voor de toekomst liggen. Een fout van het vorige boekjaar wil je natuurlijk niet nog een keer maken.

Tijdig

In de praktijk hoor je vaak dat er uitstel wordt gevraagd voor de belastingaangiften en de jaarrekening pas later in het volgende boekjaar wordt opgesteld. Wat heb je nu precies nog aan de jaarrekening?

Bij CDB Accountancy & Advies zorgen wij ervoor dat de jaarrekening tijdig wordt opgesteld en proberen wij de jaarrekening zo vroeg mogelijk in het nieuwe boekjaar af te ronden, zodat je daadwerkelijk zelf ook iets hebt aan de jaarrekening.

Samenstelverklaring

Sommige instanties willen een samenstelverklaring van de accountant in de jaarrekening terug zien. Bij CDB Accountancy & Advies zijn er 2 ervaren accountants betrokken, die de samenstelverklaring of een controleverklaring kunnen afgeven.

Over het algemeen is de samenstelverklaring niet verplicht. Wij kunnen daarmee zeker helpen bij het nauwkeurig en deskundig samenstellen van de jaarrekening en het publiceren van de jaarrekening. Mocht er toch een verklaring nodig zijn, dan betrekken wij onze accountants bij de opdracht. Wij helpen jullie hier graag bij.

Even kennismaken?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Laten we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

Contact opnemen

Even kennismaken?

Software

Voor het samenstellen van de jaarrekening werken wij met de rapportage software van Unit4 Rapportage Gemak. Daarmee halen wij meer rendement uit het boekhoudprogramma en geven wij op transparante wijze inzicht in de cijfers.

Tussentijdse cijfers

Naast het samenstellen van de jaarrekening kunnen wij bij CDB Accountancy & Advies ook de tussentijdse cijfers ofwel tussentijdse rapportages opstellen. Ook hiervoor werken wij met dezelfde rapportage software van Unit4 Rapportage Gemak.

De bank of een andere instelling kan weleens vragen om tussentijdse cijfers. Vanuit de administratie kunnen wij de tussentijdse rapportage snel en efficiënt voor je opstellen.

Pakket

In principe zijn de jaarrekening en de tussentijdse cijfers losse onderdelen. Indien de jaarrekeningen/rapportages jaarlijks of periodiek worden opgesteld, dan kan er uiteraard ook voor worden gekomen om de rapportages in een abonnement mee te nemen (maandelijks), zodat je te allen tijde weet waar je aan toe bent.

Andere diensten

Uiteraard kunnen wij een jaarrekening opstellen vanuit de door de ondernemer gevoerde administratie. Voor een deskundige jaarrekening dient hiervoor wel de administratie correct te zijn. Wij kunnen helpen bij het controleren van de administratie alvorens wij de jaarrekening opstellen.

Ook kunnen wij je helpen bij het voeren van de boekhouding/administratie, de belastingaangiften, personeelszaken en het geven van adviezen.

Wij maken graag een heldere offerte voor je op.


Onze klanten

Een greep uit de diverse groep klanten waar wij voor werken.

Bekijk al onze klanten.

Contact met CDB

Ons doel is om je binnen 24 uur van reactie te voorzien.