Even kennismaken?

Belastingaangifte

Wij helpen je graag met de belastingaangifte

Ook bij de belastingaangifte helpt CDB Administratie en Advies graag. Met ruimte ervaring in de accountancy en de fiscale praktijk, kunnen wij je helpen bij het tijdig indienden van de aangiften. Kunnen we ergens belasting besparen? Dan helpen wij je daar graag bij.

Belastingaangifte - Entjes Administratie & Advies - 2024
Belastingaangifte - Entjes Administratie & Advies - 2024

Bij CDB Administratie en Advies zijn wij er voor alle ondernemers. Wij kunnen jullie helpen met de volgende rechtsvormen:

 • Eenmanszaak (ZZP en MKB)
 • Vennootschap onder firma (Vof)
 • Commanditaire vennootschap (CV)
 • Maatschap
 • Besloten vennootschap (BV)
 • Vereniging
 • Stichting


Wij begeleiden kleine startende ondernemers en wij helpen ook grote bedrijven tot:


 • Activa 6 miljoen euro
 • Omzet 15 miljoen euro
 • Aantal medewerkers 50 personen

De verschillende belastingen

Aangifte omzetbelasting (BTW)

Je bent als ondernemer verplicht om tijdig aangifte omzetbelasting (BTW) te doen. De ene keer zal het een te vorderen BTW-bedrag zijn en de andere keer een te betalen bedrag. Dat verschilt per type onderneming en diensten.

Aangifte BTW indienen; maar wat waarover mag je nu precies BTW terugvragen? Welke fiscale regels zijn hieraan verbonden en hoe kun je mogelijkheden creëren om toch de btw te mogen terugvorderen?

En wat zijn nu precies de regels over af te dragen BTW? Wanneer geldt btw 9%, 21%, 0% en BTW verlegd?

Een hoop vragen en een ingewikkelde materie. BTW lijkt soms simpel, maar er kan van alles fout gaan als je niet weet wat precies de fiscale regels zijn.

Wij kunnen je helpen bij de BTW aangifte. Toch liever de BTW-aangifte zelf doen, maar je vind het fijn om toch iemand te hebben die over je schouder meekijkt? Geen probleem, ook hier helpen wij je graag bij.

Aangifte inkomstenbelasting

Ben je als ondernemer verplicht om aangifte inkomstenbelasting te doen? Ook daar helpen wij je graag bij.

Ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan komen er nog wat extra vragen op je pad? Je hebt namelijk een correcte en heldere administratie nodig om als ondernemer aangifte over het resultaat te kunnend doen. Maar welke kosten zijn nu precies zakelijk aftrekbaar? Zijn hier nog uitzonderingen op en zijn er nog extra aftrekposten, zoals de zelfstandigen aftrek, startersaftrek en MKB-winstvrijstelling?

Wij weten precies wat ons te doen staat en wij adviseren graag om fiscaal zo voordelig mogelijk uit te komen en aan de fiscale regelgeving te voldoen.

Aangifte vennootschapsbelasting

Rechtsvormen zoals een BV en een NV zijn verplicht om aangifte vennootschapsbelasting te doen. Een vereniging, stichting en een dergelijke onderneming moet alleen in bepaalde situaties aangifte vennootschapsbelasting doen.

De zakelijk aftrekbare kosten voor de vennootschapsbelasting zijn vergelijkbaar met die van de inkomstenbelasting. Aftrekposten zijn wel anders dan bij de inkomstenbelasting.

Daarnaast zijn diverse wijzigingen doorgevoerd in de vennootschapsbelasting in de afgelopen jaren en de komende jaren zal dat ook zo zijn. Zo zijn onder andere de tarieven voor de vennootschapsbelasting verlaagd.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting

Wat je in de praktijk vaak hoort: een ondernemer heeft een mooie smak geld verdient, het hele jaar diverse aankopen gedaan en het geld is op. Dan komt het jaar daarna de aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting en wat blijkt? De ondernemer moet nog een flink bedrag aan betaling betalen aan de Belastingdienst. Het bedrag dient in één keer te worden voldaan, maar er is geen geld meer. Wat nu?

Hier wil je als ondernemer niet voor komen te staan. Wij helpen je daarom graag met het indienen van de voorlopige aanslag voor de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. De voorlopige aanslag is gebaseerd op een schatting van de winst voor het komende jaar. Hiermee betaal je gedurende het jaar maandelijks een bedrag vooruit aan de Belastingdienst. Na afloop van het boekjaar zal er wellicht iets bij betaald moeten worden ofwel je krijgt een stukje terug, maar je komt niet voor grote verwachtingen te staan.

Even kennismaken?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Laten we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

Contact opnemen

Even kennismaken?

Specialisten

Daarnaast houdt het bij ons niet op met enkel de boekhouding, maar hebben wij de volgende specialisten in huis:

 • Boekhouders
 • Belastingadviseur
 • Specialist in personeelszaken en salarisadministratie
 • Bedrijfsjurist
 • AA-accountant en RA-accountant

Pakket

Al deze aangiften kunnen wij aanbieden voor een vast bedrag. Ook kunnen de aangiften meegenomen worden in het jaarabonnement, welke in maandelijkse termijnen kunnen worden voldaan.

Andere diensten

De aangiften kunnen wij aanbieden in combinatie met onze andere diensten; het voeren van de boekhouding, het opstellen van de jaarrekening, personeelszaken en alle adviezen rondom de cijfers, de aangiften en andere adviezen.

Wij maken graag een heldere offerte voor je op.


Onze klanten

Een greep uit de diverse groep klanten waar wij voor werken.

Bekijk al onze klanten.

Contact met CDB

Ons doel is om je binnen 24 uur van reactie te voorzien.