Even kennismaken?

CDB Administratie en Advies helpt je graag bij al je vragen.

Als ondernemer komt er veel op je af. Zo is de belastingwetgeving in Nederland ingewikkeld, maar kun je natuurlijk ook écht ondernemersadvies nodig hebben. Geen probleem, daar zijn wij voor!

Advies - Entjes Administratie & Advies - 2024
Advies - Entjes Administratie & Advies - 2024

Bij CDB Administratie en Advies zijn wij er voor alle ondernemers. Wij kunnen jullie helpen met de volgende rechtsvormen:

 • Eenmanszaak (ZZP en MKB)
 • Vennootschap onder firma (Vof)
 • Commanditaire vennootschap (CV)
 • Maatschap
 • Besloten vennootschap (BV)
 • Vereniging
 • Stichting


Wij begeleiden kleine startende ondernemers en wij helpen ook grote bedrijven tot:


 • Activa 6 miljoen euro
 • Omzet 15 miljoen euro
 • Aantal medewerkers 50 personen

Soorten advies

Financieel advies

Of je nu zelf je administratie bijhoudt of dat wij de administratie voor je bijhouden, wij kunnen je altijd helpen bij je financiële vragen. Bij een administratie die goed up-to-date is, geeft de administratie een goed beeld van je financiën. Dat zorgt ervoor dat wij goed met je mee kunnen kijken en je kunnen adviseren waar nodig.

Is het tijd voor een extra investering in je onderneming, maar twijfel je of je het financieel kunt redden, dan kijken wij graag met je mee voor de mogelijkheden. Vliegen de kosten je om de oren, maar staat je omzet hier niet tegenover? Wij denken graag met je mee waar kosten bespaard kunnen worden en waar omzet verhoogd kan worden.

Zorg ervoor dat je administratie altijd up-to-date is. Een degelijke administratie is niet enkel de verplichting vanuit de Belastingdienst, maar helpt jou en ons ook om een goed beeld te krijgen bij je financiële situatie en helpt bij het bijsturen waar nodig.

Fiscaal advies

De belastingwetgeving is nog geen jaar hetzelfde geweest. Bij CDB Administratie en Advies zorgen wij ervoor dat wij altijd up-to-date zijn met de nieuwe wet- en regelgeving. Zo kunnen wij je goed adviseren en helpen bij de Belastingaangiften.

Er zijn veel aftrekposten en zakelijk aftrekbare kosten waar niet iedereen van op de hoogte is en waar veel kansen worden laten liggen. Wij zijn er niet voor de Belastingdienst, maar voor jou als ondernemer. Wij helpen je dan ook graag bij het besparen van Belastingen waar mogelijk. Uiteraard volgens de wet- en regelgeving.

Ondernemersadvies

Als ondernemer heb je natuurlijk niet alleen vragen over je financiële administratie of over Belastingen. Als rasechte ondernemer kunnen wij je hier bij CDB Administratie en Advies goed bij helpen.

Je loopt misschien ook tegen problemen zoals: hoe stel je nu een goede offerte op? Hoe dek je jezelf nu goed in in je offerte, zodat je later geen discussies krijgt met je klanten? Zijn er vaste clausules die je kunt opnemen in je offerte?

Zijn er nog verzekeringen die risico’s beperken? Is zo’n verzekering niet ontzettend duur? Heb je wel echt een verzekering nodig?

Problemen of discussies met je klant? Hoe pak je dit nu goed aan? Blijf je onbeperkt terugkomen om je klant volledig tevreden achter te laten of zijn er ook nog grenzen? Wij denken graag met je mee.

Begeleiding van startende ondernemers

De échte ondernemer is ook een startende ondernemer! De startende ondernemer is vol passie en staat nog vol in een startfase. Ga je starten als ondernemer? Of twijfel je nog en ben je bang voor de risico’s die je loopt? Durf je hiervoor je huidige baan op te zeggen en wat krijg je er precies voor terug?

Het opzetten van een businessplan; wat ga je nu precies doen? Welke prijzen hanteer je? Ga je alvast een website opzetten en op hoe kom je aan klanten?

Wij staan klaar voor iedere ondernemer (groot en klein). Er is niets mooiers dan een ondernemer die iets moois op gaat zetten voor zichzelf en zijn eigen kansen gaat creëren.

Wij helpen de nieuwe (potentiële) ondernemers dan ook graag een handje op weg met een vrijblijvend adviesgesprek.

Juridisch advies

Om onze klanten écht van dienst te zijn en onze kennis te verbreden, zijn wij een partnerschap aangegaan met een échte bedrijfsjurist:


 • DSG Legal


De professioneel betrokken jurist voor de ondernemende sector. Wij helpen ondernemers om te ondernemen met zo min mogelijk risico.

Zo helpen wij je graag bij:


 • Controleren en opstellen van contracten (algemene voorwaarden, samenwerkingsovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, overeenkomst van opdracht e.d.)
 • Zaken waarbij de overheid betrokken is (vergunningen, dwangsom, omgevingsrecht)
 • Verbintenissen en overeenkomsten (wanprestatie, incasso en geldvorderingen e.d.)
 • Bespreken van visies en plannen voor je onderneming (start of groei)
 • Privacyrecht
 • Ontslag- en arbeidszaken (vaststellingsovereenkomst, UWV, rechtbank)

Even kennismaken?

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?

Laten we een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen.

Contact opnemen

Even kennismaken?

Specialisten

Daarnaast houdt het bij ons niet op met enkel de boekhouding, maar hebben wij de volgende specialisten in huis:

 • Boekhouders
 • Belastingadviseur
 • Specialist in personeelszaken en salarisadministratie
 • Bedrijfsjurist
 • AA-accountant en RA-accountant

Pakket

In ons basispakket zit altijd algemeen advies. Je kunt ons bellen met vragen of gewoon een bakkie koffie bij ons op kantoor komen drinken. Wij staan graag voor je klaar.

Andere diensten

Wij bieden onze adviezen aan in combinatie met onze andere diensten. Zo helpen wij je graag bij de boekhouding, het opstellen van een jaarrekening of tussentijdse rapportage, je belastingaangiften en personeelszaken.

Kom gerust eens bij ons op de koffie voor een vrijblijvend (advies) gesprek.


Onze klanten

Een greep uit de diverse groep klanten waar wij voor werken.

Bekijk al onze klanten.

Contact met CDB

Ons doel is om je binnen 24 uur van reactie te voorzien.